Επικοινωνία

Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Mητροπόλεως Πάφου (27 Απριλίου-05 Μαΐου 2024)

25 Απρ 2024

O Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.κ.Τυχικός:

 • Την Κυριακή 28 Απριλίου το πρωί, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στο Πραιτώρι. Ακολούθως θα προστεί της λιτανείας των Βαΐων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Θεοσκέπαστης στην Κάτω Πάφο.
 • Την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, 29 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Έμπα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αποστόλων Παύλου και Βαρνάβα στην Πάφο.
 • Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, 30 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Μούταλλο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παντάνασσας στην Πάφο.
 • Την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στην Χλώρακα. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νιπτήρος και του Αγίου Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.
 • Την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία των Αγίων Παθών στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.
 • Την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου το πρωί, θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του  Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα στην Γεροσκήπου. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Επιτάφιου Θρήνου στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. Ακολούθως θα προστεί της περιφοράς του Επιταφίου και την καθιερωμένη συνάντηση των Επιταφίων των Ιερών Ναών Αγίου Θεοδώρου και του Αγίου Κενδέα στην πλατεία έξω από το Δημαρχείο, όπου θα γίνει δέηση και θα απευθύνει το καθιερωμένο πατρικό λόγο προς το χριστεπώνυμα πλήρωμα της Πάφου.
 • Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα προστεί του Εσπερινού της Αναστάσεως, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίου Κενδέα στην Πάφο. Το βράδυ στις 11:00 μ.μ. θα προστεί της Ακολουθίας της Ανάστασης και θα προστεί της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.
 • Την Κυριακή του Πάσχα στις 11:00 π.μ. θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο. Στις 16:00 μ.μ. της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στον Ιερό Ναό του Αποστόλου Τυχικού στα Μέσσανα. Στις 18:00 μ.μ. θα προστεί της ακολουθίας του Εσπερινού της Αγάπης στην Ιερά Μονή Παναγίας Σαλαμιωτίσσης στην Σαλαμιού.

O Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αρσινόης κ.Παγκράτιος:

 • Θα προστεί των ακολουθών της Μεγάλης Εβδομάδας στην Ιερά Μονή Παναγίας Χρυσορρογιατίσσης.

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιερά Μητροπόλεως Πάφου κ.Ιωάννης Θεοχάρους:

 • Την Κυριακή 28 Απριλίου, θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς. Ακολούθως θα προστεί της λιτανείας των Βαΐων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.
 • Την Μεγάλη Δευτέρα το πρωί, 29 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Καλλέπια.
 • Την Μεγάλη Τρίτη το πρωί, 30 Απριλίου, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στην Γεροσκήπου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίων Ανδρονίκου και Αθανασίας στα Μανδριά.
 • Την Μεγάλη Τετάρτη 1 Μάϊου θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσελεούσης στην Γιόλου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Νιπτήρος και του Αγίου Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας στην ομώνυμη κοινότητα.
 • Την Μεγάλη Πέμπτη 2 Μαΐου θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Αυδήμου. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας των Αγίων Παθών και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.
 • Την Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου το πρωί, θα προστεί της ακολουθίας των Μεγάλων Ωρών και του  Εσπερινού της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αποστόλου Λουκά στα Κούκλια. Το εσπέρας της ίδιας ημέρας θα προστεί της ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στην Μεσόγη.
 • Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί θα λειτουργήσει και θα κηρύξει στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας στην Πάφο. Το βράδυ της Αναστάσεως θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο.
 • Την Κυριακή του Πάσχα στις 11:00 π.μ. θα μετέχει κατά τον Εσπερινού της Αγάπης στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Θεοδώρου στην Πάφο.