Επικοινωνία

Σώμα Σταυραετών

Ένωση Χριστιανών Νέων «Σταυραετοί»

Με την ευλογία του Μακαριστού Μητροπολίτου Πάφου κ.κ. Χρυσοστόμου και αργότερα Αρχιεπισκόπου Κύπρου, ιδρύθηκε στην Πάφο από το 1998 οργάνωση νέων με την επωνυμία «Σταυραετοί». Το Σώμα Σταυραετών είναι μια οργάνωση νεολαίας, δηλαδή μια ομάδα ειδικά φτιαγμένη για παιδιά και νέους της Πάφου. Σκοπός των Σταυραετών είναι να βοηθήσει τα παιδιά να μεγαλώσουν ομαλά, μακριά από τα ναρκωτικά, το κάπνισμα, τις κακές παρέες και όλα τα κακά που υπάρχουν τώρα πια στον τόπο μας. Επίσης να κοινωνικοποιήσει τα παιδιά και να τους ενώσει όλους σα μια μεγάλη παρέα.

Οι Σταυραετοί, είναι μια μη κυβερνητική και μη κερδοσκοπική Οργάνωση, η οποία «γεννήθηκε» το Σάββατο στις 10 Οκτωβρίου 1998. Μόλις η Οργάνωση άρχισε τη λειτουργία της, με 10 μέλη – πυρήνες, έχοντας ως στήριγμα αλλά και σύμβουλο της την Ιερά Μητρόπολη Πάφου. Το σήμα των Σταυραετών είναι ο «Δικέφαλος Σταυραετός», ένα καθαρά Χριστιανικό σύμβολο και ο προστάτης Άγιος μας ο Άγιος Θεόδωρος, λόγω του ότι η Οργάνωση ιδρύθηκε στην ενορία του Αγίου Θεοδώρου.

Ως Οργάνωση, οι Σταυραετοί, είναι επίσημα εγκεκριμένη από την Κυπριακή Δημοκρατία και η λειτουργία της καθορίζεται από το καταστατικό και τους κανονισμούς του Σώματος. Οι Σταυραετοί, είναι μια «Μεγάλη Οικογένεια», όπου τα παιδιά, που είναι μέλη σε αυτή, είναι πολύ καλοί φίλοι, συνεργάζονται σε ευχάριστο κλίμα και περνούν αξέχαστες στιγμές μαζί.

Οι Σταυραετοί μπορούν να θεωρηθούν σαν ένα «Μικρό Σχολείο». Προσφέρει σε εσάς τα παιδιά πολλές βασικές γνώσεις για τη ζωή, την κοινωνία, τη φύση, την ύπαιθρο και σας δίνει την ευκαιρία να αναπτύξετε την αυτογνωσία σας, την προσωπικότητά σας, τις ικανότητες και δεξιότητες σας και τη θέλησή σας για μάθηση. Γενικά το Σώμα Σταυραετών, σας δίνει την ευκαιρία να αξιοποιήσετε εποικοδομητικά τον ελεύθερο σας χρόνο.

Οι τρόποι με τους οποίους γίνεται αυτή η αξιοποίηση, είναι: Η ομαδική ζωή, η ζωή στη φύση, οι ποικίλες δράσεις, οι κατασκηνώσεις και η περιπέτεια. Επίσης βασικό συστατικό για την επίτευξη των πιο πάνω είναι το παιχνίδι γιατί όταν τα παιδιά περνούν καλά η διασκέδαση και η ψυχαγωγία, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων (χειροτεχνίες, κατασκευές κλπ), η μουσική και το τραγούδι θα μας επιφέρουν την πειθαρχία, τη σοβαρότητα και την οργάνωση στη ζωή μας!

Με αυτά τα λόγια σας καλωσορίζουμε στην ομάδα των Σταυραετών τη μεγάλη παρέα μας που την ονομάζουμε.

η «Οικογένεια των Σταυραετών» !!!

Υπεύθυνος: Ιωάννης Αντωνίου Σωτηριάδης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 70001998
Ηλεκτρ. Ταχυδρομείο: [email protected]
Ιστοσελίδα: somastavraeton1.webnode.gr