Επικοινωνία

Υποδοχή της Τίμιας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου στην Εκκλησία Αγίων Αναργύρων στην Κάτω Πάφο

9 Φεβ 2024

Τέκνα εν Κυρίω Αγαπητά,

Έχετε ενημερωθεί είτε από διαφημιστικό είτε από διάφορα Μέσα Ενημέρωσης ότι η Τίμια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου έχει αφιχθεί στην Κύπρο.

Μετά από παράκληση μας προς την Ιερά Μονή Βατοπεδίου έχουμε την ευλογία να έρθει και στην Πάφο, στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων, στις 18 Φεβρουαρίου 2024 η ώρα 16:30.

Η τελευταία φορά που έχει έρθει στην Κύπρο μας και στην Πάφο, ήταν πριν από 34 χρόνια. Είναι μεγάλη ευλογία και τιμή που αξιωνόμαστε αυτής της επίσκεψης του Ιερού Κειμηλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου και ίσως να μην ξανασυμβεί σε κάποιους από εμάς. Η αγάπη μας, ο σεβασμός και η τιμή που όλοι μας τρέφουμε προς την Μητέρα μας Θεοτόκο ας γίνει αφορμή, ώστε ολόκληρη η Πάφος να την υποδεχτούμε και να τύχουμε της ανάλογης ευλογίας.

Η Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου, η οποία υφάνθηκε από την ίδια την Παναγία από τρίχες καμήλας, είναι το μοναδικό Ιερό Κειμήλιο που σχετίζεται με τον επίγειο βίο της Θεοτόκου και διασώζεται μέχρι σήμερα στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος.

Αρχικά διαφυλάχτηκε μετά την μετάσταση της Θεοτόκου από δύο ευσεβείς γυναίκες στα Ιεροσόλυμα. Μετά από αιώνες μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου κτίστηκε ναός προς τιμή της Παναγίας. Ύστερα από την Άλωση της πρωτεύουσας από τους Οθωμανούς, ένα τμήμα της Τίμιας Ζώνης μεταφέρθηκε στο Άγιο Όρος, όπου φυλάσσεται μέχρι και σήμερα.

Πολλά θαύματα πραγματοποίησε και πραγματοποιεί η Τίμια Ζώνη. Ειδικά βοηθά τις στείρες γυναίκες να αποκτήσουν παιδί, φτάνει να το ζητήσουν με πίστη και ευλάβεια. Ως ευλογία δίδεται τεμάχιο κορδέλας που έχει ευλογηθεί στην λειψανοθήκη της Αγίας Ζώνης.

Με την δέουσα ευλάβεια και πίστη στην βοήθεια της Υπεραγίας Θεοτόκου καλούμαστε όλοι οι πιστοί να υποδεχτούμε το Ιερό Κειμήλιο της Μητέρας όλων μας και με προσευχή να ζητήσουμε, όπως βοηθήσει και την κατεχόμενη πατρίδα μας να απελευθερωθεί μετά από 50 χρόνια τουρκικής κατοχής.

9/2/2024
† Ο Πάφου Τυχικός