Επικοινωνία

Η Ανώγυρα μετά από 240 χρόνια υποδέχεται τον Τίμιο Σταυρό

11 Φεβ 2014

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 8:00 π.μ.
Υποδοχή και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Ιστορική μέρα θα είναι η 15η Φεβρουαρίου 2014 για την κοινότητα της Ανώγυρας.

Με την Ευλογία του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ.κ. Γεωργίου και την συγκατάθεση της Εκκλησιαστικής Επιτροπής και Κοινοτικού Συμβουλίου του Ομόδους το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, η κοινότητα της Ανώγυρας θα υποδεχθεί με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τον Τίμιο Σταυρό που επιστρέφει για προσκύνημα μετά από 240 χρόνια απουσίας.

Συγκεκριμένα, το 1773 ο Τίμιος Σταυρός μεταφέρθηκε από το ομώνυμο Μοναστήρι της Ανώγυρας, επί του τότε Μητροπολίτου Πάφου Πανάρετου, στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού στο Όμοδος, για προφύλαξη.

Ο Τίμιος Σταυρός συνοδευόμενος από το Ιερατείο της Ιεράς Μονής Ομόδους, θα φθάσει στην πλατεία της κοινότητας στις 8 η ώρα το πρωί, όπου θα γίνει επίσημη υποδοχή από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, τους ιερείς, την εκκλησιαστική επιτροπή, τους κατοίκους της Ανώγυρας και ασφαλώς τον κόσμο που αναμένεται να έλθει στην Ανώγυρα για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό.

Από την πλατεία του χωριού με πομπή και συνοδεία φιλαρμονικής ο Τίμιος Σταυρός θα φθάσει στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπου θα γίνει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στην Ανώγυρα για προσκύνημα μέχρι τις 2:00 μ.μ.

Η Εκκλησιαστική επιτροπή και το Κοινοτικό Συμβούλιο Ανώγυρας ευχαριστούν θερμά τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ.κ. Γεώργιο, καθώς και τις αρχές του Ομόδους για την πραγματοποίηση της μεταφοράς του Τιμίου Σταυρού.

Ευελπιστούμε ότι θα σας έχομε όλους μαζί μας.