Επικοινωνία

Ανακοίνωση κοινότητας Άρσους για την έλευση της κάρας του Αποστόλου Φιλίππου

29 Οκτ 2013

Το Άρσος μετά από 225 χρόνια υποδέχεται την τιμία κάρα του πολιούχου Αγίου του Αποστόλου Φιλίππου

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 4:30 μ.μ.
Υποδοχή και Πανηγυρικός Εσπερινός

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία

Η κάρα τον Αποστόλου Φίλιππου στο Άρσους ύστερα από 225 χρόνια

Ιστορική μέρα για την κοινότητα του Άρσους θα είναι η 13η Νοεμβρίου 2013 παραμονή της γιορτής του Αποστόλου Φιλίππου.

Η κοινότητα του Άρσους ετοιμάζεται να υποδεχθεί με την δέουσα Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και με τιμές την Κάρα του πολιούχου της Αγίου που επιστρέφει στην ομώνυμη εκκλησία για προσκύνημα μετά από 225 χρόνια.

Με ενέργειες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Πάφου κ. Γεωργίου και με την συγκατάθεση των Εκκλησιαστικών και Κοινοτικών Αρχών του Ομόδους η κάρα του Αποστόλου Φιλίππου θα μεταφερθεί στο Αρσος την Τετάρτη 13 και την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου. Η κάρα και άλλα λείψανα του Αγίου ήρθαν στην Κύπρο από την Κωνσταντινούπολη μετά την άλωση της πόλης από τους Φράγκους το 1204 και συγκεκριμένα στο Άρσος όπου χτίσθηκε επί τούτου ο μεγαλοπρεπής ναός. Το 1788 η κάρα μεταφέρθηκε από το Αρσος στην εκκλησία του Σταυρού στο Όμοδος για προφύλαξη.

Η Εκκλησιαστική επιτροπή , το Κοινοτικό Συμβούλιο και ο Σύνδεσμος Ανάπτυξης Άρσους ευχαριστούν θερμά το Πανιερώτατο Μητροπολίτη Πάφου κ. Γεώργιο για τις ενέργειες του και τις εκκλησιαστικές και κοινοτικές αρχές του Ομόδους για την συγκατάθεση τους.

Η κάρα του Αγίου και Πανευφήμου Αποστόλου Φιλίππου θα μεταφερθεί στο Άρσος την Τετάρτη 13 του Νοεμβρίου στις 4:30 μ.μ. από τον θεοφιλέστατο Χωρεττίσκοπο Αρσινόης κ. Νεκτάριο συνοδευόμενη από το ιερατείο, τις εκκλησιαστικές και Κοινοτικές αρχές του Ομόδους. Στην είσοδο του χωριού θα γίνει η επίσημη υποδοχή από τον ιερέα , τις εκκλησιαστικές και κοινοτικές αρχές, τους κατοίκους του χωριού και από τους προσκυνητές που αναμένεται να κατακλύσουν το Άρσος. Ακολούθως θα σχηματισθεί πομπή υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πόλεμιδιών και με την συνοδεία τιμητικού αγήματος προσκόπων το Άγιο λείψανο θα μεταφερθεί στην εκκλησία του Αποστόλου Φιλίππου όπου θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός.

Την επομένη Πέμπτη 14 Νοεμβρίου θα τελεσθεί Αρχιερατική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Χωρεπισκόπου Αρσινόης κ. Νεκταρίου.

Η κάρα θα παραμείνει στο Άρσος για προσκύνημα μέχρι το βράδυ.

Καλούνται οι απανταχού Αρσιώτες και φίλοι του Άρσους καθώς και ολόκληρο το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας όπως παραστούν στην υποδοχή.

Εκκλησιαστική Επιτροπή Αποστόλου Φιλίππου Άρσους
Κοινοτικό Συμβούλιο Άρσους
Σύνδεσμος Ανάπτυξης Άρσους
Κέντρο Νεότητος Άρσους.